Geld lenen

januari 2, 2018 by · Leave a Comment
Filed under: Lenen 

Geld heb je nodig om te leven. Door omstandigheden kan het voor komen dat je even wat minder hebt om van te leven of dat er een grote aanschaf gedaan moet worden, maar dat daar geen geld voor is. Dan kun je beslissen om je spullen te verkopen of te belenen. Er zijn veel manieren om aan (extra) geld te komen. Je kan een extra baan nemen maar je kan ook lenen. Je kan ook naar een pandhuis gaan. Hier in Nederland heb je zogenaamde “pandjeshuizen”. Maar niet superveel. In Amerika bijvoorbeeld is het echt een life style om zoiets te bezitten.

Pandhuis

Een pandhuis wordt ook wel een lommerd genoemd in het Nederlands. Het handige van dit concept is dat je snel geld kan lenen. Je ruilt iets in, dit kan echt van alles zijn. Van een (oud) horloge, een oude playstation of een muziekinstrument. Het maakt eigenlijk niet uit wat je er naar toe brengt. Er is een hele grote kans dat ze het innemen en dat je er een bepaald bedrag voor krijgt.

Een pandhuis is een winkel waar je snel geld kunt lenen door je eigen goederen als onderpand achter te laten. Over dit geleende geld moet wel rente terugbetaald worden. Wanneer dit niet lukt binnen de afgesproken termijn zul je het onderpand niet terugkrijgen. Het artikel zal geveild worden en het geld wat hiermee wordt verdiend gaat naar het pandhuis.

Naast geld lenen is er vaak ook de mogelijkheid je eigen goederen te verkopen. Jij ontvangt een bedrag en het verkochte artikel wordt eigendom van het pandhuis. Het voordeel hiervan is dat je geen geld hoeft te lenen en dus geen rente hoeft te betalen. Het is wel onderhandelen. Vaak wil je er een bepaalde prijs voor hebben, je hebt een bedrag in gedachte en dat zou je er graag voor willen hebben. Maar de mensen die in een pandjeshuis werken gaan natuurlijk voor de goedkoopste en beste prijs.

Het blijft natuurlijk onderhandelen. Jij wilt zoveel mogelijk krijgen en hun willen zo min mogelijk geven.

Wat voor artikelen kun je verpanden?

Het verschilt per pandhuis welke spullen ze wel of niet aannemen. Er is altijd veel vraag naar gouden sieraden verkopen en horloges. Je hebt pandhuizen die hier helemaal in gespecialiseerd zijn, maar soms zijn ze van alle markten thuis en nemen ze alles aan van telefoons en televisies tot meubels. In feite zoals eerder aangegeven kan je in feite alles “verpanden”. En er zijn zat mensen die dit ook doen.

Stel je voor dat je een oude playstation 3 hebt. Je gebruikt die nooit meer en het staat daar. Kan je net zo goed verkopen toch? Je kan het natuurlijk op marktplaats plaatsen en hopen dat je het gaat verkopen. Maar als je snel en direct geld wil hebben kan je het beste naar een pandjeshuis gaan. Het nadeel is dat je er misschien minder voor krijgt dan dat je wilt maar dan moet je gewoon gaan onderhandelen.

Als je het goed kan je zelfs misschien meer krijgen dan dat je in gedachte had. Dat is altijd mooi natuurlijk.

De bank

Je kunt ook geld lenen bij de bank: een persoonlijke lening. De administratieve rompslomp maakt dat je dan vaak lang op het geld moet wachten áls je het al krijgt. Zeker met de huidige crisis zijn banken steeds strenger geworden ten aanzien van het verstrekken van leningen.

Leningen bij andere instanties

Je kan ook geld lenen bij ander instanties dan de bank of geld krijgen dan bij pandjeshuizen. Je hebt zat andere instanties waar je geld bij kan lenen. Maar je moet altijd natuurlijk goed op blijven letten en kritisch blijven. Bij de meeste zijn er allemaal kleine lettertjes waar je goed op letten. Ook is de rente vaker hoger dan bij de bank. Het voordeel is dat je meestal snel geld op je rekening gestort kan krijgen als alles goedgekeurd wordt.

Je kan zelf kiezen voor een doorlopende of persoonlijke lening. Het heeft allebei voordelen en nadelen. Bij een doorlopende lening kan je elke keer geld weer opnemen als je even te kort komt. Maar het nadeel is dat je ook blijft lenen. En geld lenen kost geld. Dus hou daar rekening mee als je dit doet. Het kan natuurlijk wel handig zijn als je bepaalde dingen moet afbetalen. Of als je even iets te kort komt.

Maar dit kan ook een cirkel zijn waar je moeilijk uit kan komen dus denk er goed over na voordat je geld gaat lenen.

Geld lenen kan op verschillende manieren via internet

juli 19, 2017 by · Reacties staat uit voor Geld lenen kan op verschillende manieren via internet
Filed under: Lenen 

Een lening afsluiten is niet iets wat perse spannend is. Toch krijgen een hoop mensen klamme handjes bij de gedachte geld lenen. Op internet staan veel verhalen over mislukte leningen, een geldverstrekker met dubieuze voorwaarden. De manier waarop de lening verstrekt wordt is zeer belangrijk. De tegenpartij (lees: lener) moet de voorwaarden altijd goed lezen, of laten controleren, voordat er getekend wordt. Tegenwoordig zijn er via internet enorm veel banken/bedrijven te vinden waarbij je een lening kan afsluiten. En daar zit misschien net het gevaar. Via internet is het moeilijk te oordelen hoe betrouwbaar het bedrijf is. Read more

Geld

juli 4, 2017 by · Leave a Comment
Filed under: Algemeen 

Betaalmiddel

Vroeger en dan hebben we het over de tijd dat ze nog met brons betaalde was het leven niet heel erg anders dan vandaag. Natuurlijk de dingen veranderen, de technologie en hoe we over sommige dingen denken zijn anders. Maar “betaalmiddelen” of “ruilmiddelen” zijn niet anders geworden. Alleen hoe het eruit ziet en de waarde ervan zijn anders geworden. Als je kijkt naar vroeger betaalde ze zelfs met “schelpen” of stenen die mooier waren dan de rest.

Want geld is eigenlijk precies hetzelfde. Het is niet anders dan een ruilmiddel of een betaalmiddel. Maar waar je ook bent geld is meestal wel een onderwerp van discussie. Je hebt namelijk een aantal “groepen” mensen die allemaal hun eigen ideeën en gedachten over geld hebben. Je hebt een groep wat gewoon voor geld is. Er is niets slechts aan aangezien het gewoon een object is. Een ruilmiddel wat je aan iemand geeft en je krijgt er iets voor terug. Of dat nou eten of drinken is of een dienst. Of wat anders zoals meubels of kantoor artikelen.

Geld is slecht

Je hebt een groep die beweerd dat geld “slecht” is. Er is ook een Engelse uitdrukking “money is the root of all evil”. Met andere woorden dat geld de bron is van alles wat slecht is. Deze groep denkt en is overtuigd dat geld slecht is. Het aparte is wel dat ze gewoon dingen kopen, want je moet wel leven door te eten en te drinken. Ze hebben ook gewoon mobieltjes, computers en internet. Dus is het echt zo slecht voor je als je denkt? Dan heb je ook gewoon de mensen die werken en die gewoon geld verdienen. Maar soms zit je een beetje krap, in dat geval zijn er ook bedrijven waar je geld kan lenen. Best handig soms. Kijk wel uit want geld lenen kost geld, niemand zit te wachten op aanmaningen van een incassobureau.

Maar geld is lekker is gewoon handig te hebben. En het mag best wel veel zijn. De meeste mensen willen veel geld verdienen of winnen of krijgen. Daarom doen er veel mensen mee aan de loterij. Daarom dromen zoveel mensen om (veel) geld te winnen. Want hoe je het ook went of keert als je (veel) geld hebt kan je veel dingen doen. Er is ook niets mis mee met geld. Het is een object en het wordt ook veel gebruikt voor mooie dingen.

Zonder geld zouden we geen medische apparatuur hebben. Geen geld betekent ook dat er geen mogelijkheid is tot allerlei verschillende onderzoeken. Zonder dat mensen doneren kunnen er in landen niets worden gebouwd. Of les gegeven. Wat denk je van allerlei instanties die vrijwilligerswerk doen. Ook willen sommige mensen dit niet toegeven het is gewoon lekker om geld te hebben.

Wat zou je er mee doen?

Stel je eens voor wat je met veel geld zou kunnen doen? Het hoeft niet eens per se heel veel geld te zijn. Stel je voor een salaris van 2500 euro. dat is best lekker en toch best een goed salaris. Wat zou je allemaal extra er mee kunnen doen? Toch is er een hele grote groep mensen die niet hier aan komen en dromen over een goede baan.

Als je echt iets voor jezelf wilt en de kans om gewoon lekker te gaan verdienen met datgene wat je leuk vindt of wat je passie is is ondernemen ook een goede optie. Weliswaar de moeite waard om dat te gaan doen. Stel je voor je wilt een miljoen euro verdienen. En je hebt een salaris van 5000 euro netto per maand. Uitgaande van 10 maanden per jaar waar je daar aan komt. Dat is 50.000 euro per jaar. Je moet dus ruim 20 jaar werken wil je je eerste miljoen verdienen.

Eigenlijk nog langer omdat er nog van alles bijkomt, afgaat en het loopt toch nooit zoals je wilt. Maar dit is om het even duidelijk te maken met een voorbeeld. Echter als ondernemer heb je een grotere kans om je eerste miljoen te verdienen. Meestal hoef je daar geen ruim 20 jaar voor te werken. Ondernemers zoeken altijd naar manieren om te groeien. Als bedrijf maar ook als persoon. Het is een andere instelling die ze hebben. Maar dit houdt niet in dat je dit niet kan leren.

Je bent nooit te oud om wat te leren

Misschien heb je je er nooit bij stilgestaan maar iedereen kan ondernemer worden. Omdat je iets nog niet kan betekent niet dat je dit niet kan leren. Ondernemer ben je of ben je niet zeggen sommige mensen. Maar sommige beginnen pas op hun 50e of nog later met hun eigen onderneming. Met hun eigen bedrijf. Denk maar eens Colonel Saunders. Pas op 67 jaar richtte hij KFC op. Best bekend merk toch?

Er zijn zeker onzekerheden, zoals je hebt geen vast salaris mee. En als je ziek bent krijg je niets. Maar er zijn ook veel goede dingen. Je bent bezig met je passie. Je doet wat je echt leuk vindt en je hebt vrijheid. Je moet zeker hard werken, zeker in het begin en de komende jaren. Maar misschien doe je dat nu ook al. En daarnaast de kans is wanneer je bedrijf goed gaat lopen en je leert hoe je bepaalde dingen automatiseert dat het een stuk makkelijker wordt.

Sommige doen er 10 jaar over voordat ze succesvol zijn, anderen hebben iets meer geluk en kunnen ze na 5-7 jaar al zeggen dat ze succesvol zijn. Maar of je er nou 10 jaar of 5 jaar over doet, maakt niet zoveel uit. Je kan in ieder geval je eigen ding doen en dat is natuurlijk het beste. Je doet iets wat je leuk vindt, iets wat je goed kan en goed kent en je verdiend er ook nog eens je geld mee. Daarnaast is als je het goed dat je ook meer vrijheid hebt en dat is natuurlijk heel erg lekker.

Wat te doen met je geld?

maart 21, 2017 by · Leave a Comment
Filed under: Algemeen 

In dit artikel worden de opties genoemd over wat jij met jouw geld kan doen. Geld levert op de bankrekening natuurlijk tegenwoordig bijna niks meer op, dus moet je iets anders vinden om met je geld te doen. Na het lezen van dit artikel weet jij wat je met jouw geld kan doen.

Buffer

Iedereen heeft een buffer nodig. De overheid adviseert om een buffer te hebben van een hoeveelheid geld die gelijk staat aan het bedrag wat jij maandelijks besteedt aan vaste lasten, keer 6. Dus je moet een buffer hebben van 6 keer jouw maandlasten. Geef jij bijvoorbeeld 800 euro uit aan huur en 200 aan eten iedere maand, dan moet jij 6000 euro als buffer hebben. Dit geld mag jij nooit aanraken en moet altijd tot jouw beschikking zijn. Een spaarrekening met een iets hogere rente, maar waar je wel dagelijks je geld op kan nemen heeft hier de voorkeur.

Je geld beleggen

Beleggen is een  goede besteding van je geld. Op de lange termijn levert beleggen vrijwel altijd wat op. Dit kan wel variëren tussen de 7 en 20 procent per jaar! Vergelijk dit maar eens met de magere 0,02 procent op je spaarrekening. Zelfs met jaren dat het slecht gaat op de beurs meegerekend, zal jij altijd meer verdienen met beleggen dan met sparen. Het is dan ook verstandig om het grootste gedeelte van jouw geld te beleggen.

Waar in beleggen?

Je vraagt je misschien af waarin je moet beleggen. Dit is heen hele ingewikkelde vraag. Het belangrijkste is dat je met jouw beleggingen zo veel mogelijk spreiding hebt. Beleg nooit in één branche of in één aandeel. Spreidt je kansen, zodat jij zo min mogelijk risico loopt. Beleg ook nooit alleen in aandelen. Aandelen zijn riskanter dan andere beleggingen. Als er een beurscrash optreedt zoals in  2008, zullen aandelen het grootste verlies bieden. Echter, zolang het goed gaat in de financiële wereld, zullen aandelen wel het meeste opleveren. Er moet dus een goede verhouding zijn tussen risico en veiligheid. Als regel kan je gebruiken dat hoe ouder je bent, hoe lager het percentage aandelen moet zijn in je beleggingen. Hoe jonger je dus bent, hoe meer je in aandelen kunt beleggen.

Conclusie

Hou een deel van je geld altijd over in een buffer. Zo zorg jij ervoor dat als je tijdelijk zonder baan komt te zitten, jij toch nog je huishouden kan betalen. De rest van je geld kan belegd worden. Ook is het verstandig om een deel van je geld gewoon te laten staan op een plek spaarrekening met een hoge rente. Op deze manier loop je geen risico op verlies van geld. Het percentage wat op een spaarrekening staat is echter wel het beste lager dan het percentage belegd geld.

Belastingvrij sparen

oktober 7, 2016 by · Reacties staat uit voor Belastingvrij sparen
Filed under: Lenen 

Iedereen spaart om zijn eigen redenen. De één spaart voor een speciaal doel, de ander spaart omdat er elke maand toch geld overblijft op de betaalrekening. U kunt ervoor kiezen om op een risicovolle manier te sparen, maar natuurlijk ook om dit op een veiligere manier te doen, zoals door middel van een gewone spaarrekening. Read more

Gouden spullen verkopen

april 3, 2016 by · Reacties staat uit voor Gouden spullen verkopen
Filed under: Lenen 

Wanneer je direct geld nodig hebt, is het altijd een optie om gouden spullen die je in huis hebt in te ruilen voor geld. Natuurlijk is het verstandig dit niet klakkeloos te doen en goed te bedenken of er sprake is van veel emotionele waarde. Gouden sieraden verkopen of andere gebruiksvoorwerpen van goud heeft een aantal voordelen. Read more