Persoonlijke lening

Een Persoonlijke Lening

Een persoonlijke lening is een lening met een vaste looptijd. En meestal ook een vaste rente. Aan het einde van de looptijd dient de lening in zijn geheel te zijn terugbetaald. Gedurende de looptijd wordt u een vast maandbedrag in rekening gebracht voor rente en aflossing. Over het algemeen is de regel van toepassing dat hoe hoger het bedrag dat u leent, des te lager de rente die u betaalt. De rente van een Persoonlijke lening is veelal hoger dan van een Doorlopend Krediet. Dat geldt nog meer bij een persoonlijke minilening.


Leendoel bekend

Een Persoonlijke Lening (PL) is vooral zinvol als u precies weet voor welk doel en voor welk bedrag u geld nodig heeft. Een Persoonlijke Lening wordt meestal aangevraagd voor de aanschaf van een product met een beperkte levensduur, zoals een auto, caravan of een televisie. Een persoonlijke lening wordt verstrekt indien u geen notering heeft bij de Bkr.

Looptijd afstemmen

Belangrijk is om de looptijd van de lening af te stemmen op de levensduur van het product. Voorkom zo dat u nadat het product “opgebruikt” is, u niet nog steeds uw termijnen aan het betalen bent. Dat maakt het moeilijk om weer een nieuw product aan te schaffen. Bij een minilening is deze looptijd meestal een stuk korter dan bij een persoonlijke lening.

Geld ineens

Het geld van de lening wordt in één keer in zijn geheel aan u overgemaakt. Door de vaste maandtermijnen weet u precies waar u aan toe bent.Vervroegd aflossen is meestal wel mogelijk, maar dat is niet altijd boetevrij. Controleer dit voordat u een lening afsluit.Een Persoonlijke lening is dus niet erg flexibel.