Geld lenen

Geld lenen

Geld lenen lijkt zo eenvoudig. Je doet een aanvraag voor een lening, ontvangt de offerte, tekent en stuurt hem terug met de gevraagde stukken en klaar is Kees. Toch zijn er een aantal stappen die u kunt doorlopen als u verantwoord en goedkoop wilt gaan lenen. Door deze stappen in de juiste volgorde te doorlopend kunt u er verzekerd van zijn dat geld lenen niet duur hoeft te zijn. Mits u zich ook een beetje oriënteert op de markt van het geld lenen. Door een eerste oriëntatie vind u in ieder geval al snel de adressen waar die goedkoop geld lenen mogelijk maken.

De eerste stappen

De eerste stappen voor het geld lenen kun u eenvoudig doen. Een korte oriëntatie op de markt voor het geld lenen leert al snel dat er verschillende aanbieders zijn. Deze zijn in te delen in drie delen naar onze mening. De eerste groep zijn de grootbanken. De ING, ABN Amro en Rabobank. Dit zijn bekende namen, waar consumenten vertrouwen in hebben. Dat is een plus. Toch zijn er ook nadelen.
Een korte blik op de rentes die zij aanbieden leert dat de rente bij de grootbanken relatief hoog is. Voor de gewone doorlopende kredieten van een bedrag van 25.000 euro, komt u al snel op een rente van rond de 8,5%.
De tweede groep is de direct writers. Dit zijn veelal onderdelen van grootbanken. Freo is hiervan een goed voorbeeld. Freo is onderdeel van Lage Landen Lease. Dat op haar beurt weer onderdeel is van Rabobank. Als u bij Freo leent, leent u dus eigenlijk bij de Rabobank. Een lening bij een direct writer is vaak al een stuk goedkoper. Zo is een lening van 25.000 Euro bij Freo nog maar 5%. Een aanzienlijk verschil!
Als laatste groep zijn er nog de professionele kredietbemiddelaars. Deze zijn gespecialiseerd in het verstrekken van leningen. Over het algemeen doen zij dan ook niets anders dan dat. De rente’s zijn hier het laagst. Bij een lening via een kredietbemiddelaar betaald u slechts 4,5%. Dat is het voordeligst in de markt.

Online aanvragen

Nu u weet waar u uw lening kunt aanvragen, is het geld lenen wel eenvoudig geworden. U kunt uw lening eenvoudig online aanvragen. Daarna is het alleen nog een kwestie van de rente controleren. Krijgt u een rente van 5% of lager. Dan kunt u de lening afsluiten bij de tussenpersoon. Is de rente hoger? Dan raden wij u aan om ook nog een offerte bij een direct writer aan te vragen.